Babymatras.net

De nummer een website van Nederland over babymatrassen!

Foto door Nyana Stoica op Unsplash

Welke babymatras?

Door Sarah Wagener op 5 augustus 2019

Welke babymatras je koopt zal vooral afhangen van je eigen noden en wensen. Een goedkope babymatras betekent niet noodzakelijk dat deze minder kwaliteitsvol is dan een duurder exemplaar. Kijk vooral goed naar de afmetingen van het babybedje dat je hebt voor je overgaat tot de aankoop van een babymatras.

Babymatrassen voor een gewoon babybedje zijn ongeveer 60 cm breed en 120 cm lang. In een wat groter babybedje past een babymatras van 70 cm breed en 140 cm lang. Er bestaan ook babymatrassen die speciaal ontwikkeld werden voor in een box. Ook als je kleintje in zijn box in slaap valt, wil je immers dat het comfortabel ligt. Zo hoef je het niet wakker te maken om in zijn wiegje of bedje te leggen. Altijd interessant want de meeste kinderen kunnen behoorlijk chagrijnig zijn als ze wakker gemaakt worden. Als je vaak op stap gaat met je kleintje en als je wilt dat het ook op reis of op visite comfortabel slaapt, dan is een opvouwbare babymatras interessant.

Kekk Opvouwbaar Matras 60 X 120 3 Fold

KEES Opvouwbaar Baby Matras - 60x120 cm - 3 FoldDe Kekk Opvouwbare matras is een ideale babymatras om overal met je mee te nemen. Handig als je op reis gaat met een campingbedje of als je baby uit gaat slapen. Bij aankoop van deze babymatras krijg je trouwens een handige draagtas erbij. De vulling van deze babymatras bestaat uit polyether, de buitenkant uit katoen. Deze matras is slechts 6 cm dik. Dit lijkt op het eerste gezicht wat dun, maar voor baby’s is dit echt wel voldoende.

Bebies First Boxmatras 76 x 95 cm

Bebies First Boxmatras - 76x95 cmDe Bebies First Boxmatras is door zijn afmetingen geschikt om in een box te leggen. Valt je kleintje meteen in slaap na het spelen in zijn box, dan is het natuurlijk interessant als je hem of haar gewoon kunt laten liggen. Met een zacht dekentje over je kleintje ligt het op deze boxmatras net zo comfortabel in zijn box als in zijn bedje. De vulling van deze boxmatras bestaat uit polyether, de buitenkant uit zacht katoen.

Tot slot

Ga voor je overgaat tot de aankoop van een babymatras na waar je deze wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een degelijke matras voor in het bedje van je baby of wil je deze vooral in zijn box gebruiken? Slaapt je baby vrijwel altijd thuis of gaat die ook vaak slapen bij vrienden of familie? Welke babymatras je aankoopt zal vooral afhangen van waarvoor je deze wilt gebruiken.

Sarah Wagener

De juiste matras voor haar baby te vinden bleek een heel gepuzzel. Om dit voor andere ouders te besparen heeft ze deze blog opgericht.