Babymatras.net

De nummer een website van Nederland over babymatrassen!

Foto door Gustavo Cultivo op Unsplash

Een babymatras kopen

Door Sarah Wagener op 5 augustus 2019

Negen maandenlang kunnen toekomstige ouders uitkijken naar de komst van hun kindje. Deze negen maanden heeft die kleine spruit nodig om gezond ter wereld te komen. Maar ook mama’s en papa’s kunnen deze negen maanden heel goed gebruiken om hun kindje op een gepaste manier te verwelkomen.

Een van de zaken die het meeste werk vraagt is het inrichten van de kinderkamer. Ouders willen dat hun kleintje er zalig kan slapen en sparen kosten nog moeite om deze kamer prachtig in te richten. Niet alleen een mooie kamer is echter belangrijk, ook het comfort is van het grootste belang en dit begint natuurlijk bij een goed bed en een goede matras.

Als toekomstige ouders vragen jullie je misschien af welke babymatras je het beste koopt. Babymatrassen bestaan immers in talloze uitvoeringen. Eerst en vooral qua maat, maar ook qua materiaal. Over het algemeen zijn matrassen van polyether en traagschuim het goedkoopst en babymatrassen van koudschuim het duurst. Alle materialen hebben hun voor- en nadelen en een babymatras kopen zonder wat research te doen is dan ook niet zo verstandig. Om jullie wat te helpen bij het maken van de juiste keuze, namen wij twee soorten babymatrassen onder de loep.

Ledikant Matras 60×120 x10 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits.

Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm - SG25 - Anti-allergischDe Ledikant Matras SG25 heeft een vulling van polyether. Deze babymatras heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Je betaalt voor deze babymatras iets minder dan 40 euro. De meeste gebruikers geven aan dat hun kleintje er prima op slaapt. Het is een vrij stevige matras die bovendien ook nog eens prima afgewerkt is.

Sleep Safe Pack Evolution Kindermatras als beste getest! Maat: 60 x120 (ledikant).

Aerosleep babymatras Evolution Pack 60 x 120De Sleep Safe Pack Evolution kindermatras werd als beste getest. Zowel de vulling als de afneembare hoes van deze babymatras zijn heel bijzonder. Het koudschuim zorgt, door zijn veerkrachtige eigenschappen, voor een heel comfortabel gevoel tijdens het slapen en de hoes heeft een 3D honingraatstructuur die warmte en vochtafvoer uitstekend regelt. Bij deze matras hoort ook standaard een matrasbeschermer.

Tot slot

Informeer je goed over de verschillende voor- en nadelen als je een babymatras gaat kopen. Comfortabel slapen en een goede nachtrust zijn immers heel belangrijk voor baby’s en peuters.

Sarah Wagener

De juiste matras voor haar baby te vinden bleek een heel gepuzzel. Om dit voor andere ouders te besparen heeft ze deze blog opgericht.